Náš blog

kategorie blogu

Co je Facebook pixel a k čemu je určený?

15.02.2021 | Dominik Bezděk

Není to žádný zbytečný nástroj, ale naopak praktický a jednoduchý způsob, jak si posvítit na chování uživatelů Facebooku na vašich stránkách a získat perfektní přehled. Je užitečný pro všechny, kteří chtějí placenou propagaci dovést na profesionální úroveň. Jak ale vlastně funguje?

Facebook pixel vám umožňuje zjistit, kolik lidí navštívilo váš web, objednalo si vaši službu nebo objednávku nakonec vůbec nedokončilo. K čemu vám podobná data budou? Přece k lepšímu a přesnějšímu cílení reklam na konkrétní okruhy uživatelů. Nechali byste si podobnou příležitost ujít? Jistě, že ne. Všechno to ale samozřejmě stojí a padá na správném nastavení.

Jak vám Facebook pixel pomůže?

Facebook využívá více než miliarda uživatelů z celého světa, kteří pátrají po nových příležitostech, zajímavých novinkách a produktech. Proto nabízí slušný prodejní potenciál.

FB pixel vám pomůže zefektivnit vaše facebookové kampaně. Bude vás vždy informovat o nákupech a dalších akcích vašich zákazníků. K čemu je vaše reklama na Facebooku podnítila? Díky přesným informacím je můžete zaujmout a přilákat znovu.

Vytvoříte si vlastní okruh uživatelů a výsledkem bude samozřejmě více prodejů. Vaše reklama bude cílit jenom na ty, u kterých je vyšší pravděpodobnost, že provedou požadovanou akci.

Jak se FB pixel nastavuje?>

Abyste mohli FB pixel používat, musíte začít založením nástroje Business Manager, kde si následně přidáte stránku a účet pro reklamu.

V sekci správce událostí si vytvoříte nový Facebook pixel, ve kterém se vám vygeneruje kód. Ten je pak potřeba vložit na každou stránku webu. Nástrojů, jak to udělat, existuje hned několik:

  1. Pokud máte svého programátora, můžete mu kód zaslat přes samotný Business Manager i se zadáním, jak jej do webu vložit.
  2. Máte-li na webu již Google Tag Manager, můžete si kód na stránky vložit sami.
  3. Další možností, která se nabízí, je potom propojení Business Manageru s vaším webem pomocí nejpoužívanějších CMS systémů, jako je PrestaShop, Joomla, nebo třeba WordPress.

Jakmile je kód připojený, začíná se měřit návštěvnost vašeho webu. Základní nastavení vám bude měřit pouze návštěvnost stránek, pro rozšířenější nastavení musíte vytvořit tzv. „události“ – to už je ale složitější proces, proto se vyplatí nechat jej v rukou profesionálů.

Dominik Bezděk
linkbuilder
ZPĚT Chci Sociální sítě
Dominik Bezděk
linkbuilder email: dominik.bezdek@impnet.cz

Dominikovou vášní je zkoumání zajímavých webů, jejich autority a potenciálu k zisku zpětných odkazů. Neustále se snaží o originální myšlenky, jak obsah vašeho webu ještě lépe využít a posunout dál. Dominik se řídí heslem „pořád je čemu se učit,“ a když už ho nic nenapadá, tak si jde pročistit hlavu na procházku se psem do přírody.

Co dalšího píšu?


Co je to Business Manager a jak ho nastavit?

13.11.2020 | Dominik Bezděk
V dnešní době se velká část online reklamy přesouvá na sociální sítě, převážně Facebook a Instagram. A právě proto vznikají nástroje pro pohodlnou správu firemních stránek a reklamních kampaní. Pokud už svou stránku na Facebooku máte, tak jste možná již slyšeli o Business Manageru (BM). K čemu tento nástroj slouží a jak jej nastavit?

Instagram kam se podíváš, v čele s Katkou Pavlíčkovou

12.07.2017 | Dominik Bezděk
Instagram je poměrně mladá mobilní aplikace ke sdílení fotografií a krátkých videí. Na začátku své existence vypadala celkem nenápadně, ale poměrně rychle se z této appky stal celosvětový fenomén. Dnes, sedm let od svého spuštění, má neuvěřitelných 700 miliónů uživatelů. V České republice jich je přes 1,2 miliónu. Není tedy náhoda, že se na Instagramu začaly objevovat i firmy.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů