Náš blog

kategorie blogu

Co přinesl Web Summit 2017 pohledem Lukáše Bryksy

17.11.2017 | Lukáš Bryksa

Šestý ročník mezinárodní konference Web Summit přinesl celou škálu nových trendů od online marketingu, až po robotické asistenty. V portugalském Lisabonu se sešlo téměř 70 tisíc lidí, mezi nimi největší kapacity z oboru a tisíce firem, aby představili své nápady, koncepty a novinky ze všech technologických koutů světa. Tato monumentální akce v Evropě nemá obdoby.

Přinese prudký rozvoj umělé inteligence zánik či absolutní boom pro celé lidstvo? Jak bude vypadat doprava v budoucnosti? Jaký směr nabere revoluce ve virtuální realitě? Jak vyřešit zodpovědnost autonomního řízení?

To je jen zlomek zásadních otázek, které zněly napříč celým letošním Web Summitem. Největší kapacity v oboru na ně hledaly odpovědi, prezentovaly své vize a představy a to hned ve 4 pavilonech a na jednom centrálním pódiu.

Robotičtí asistenti a elektro helikoptéry

 Web Summit již dávno není jen o běžných technologických inovacích, prezentacích a setkávání Start upů s investory, ale o globálních otázkách ovlivňujících celý svět - například skenování celé planety pro její pochopení jako organismu, se kterým se poté může lépe pracovat a vytvářet pro něj lepší podmínky. Nebo létání elektro helikoptéry s UBER Air, které startuje již 2020 v Los Angeles. Anebo zavedení robotických asistentů napříč celým retailem.

To je budoucnost nastíněná během našlapaných 3 dní v portugalském Lisabonu v areálu, kde se v roce 1998 konala světová výstava (Expo). A věřte, že firmy, které tuto budoucnost představují, ji nepredikují, oni ji už pro nás mají připravenou.

Přednášky online ke zhlédnutí

Psát o konkrétních technologických novinkách a chystaných revolucích ve zdravotnictví, dopravě, způsobu nákupů, ovládání telefonů či zábavy by bylo velmi dlouhé a bez valného výsledku.

Pokud vás nastíněná témata zajímají, rozhodně navštivte oficiální web a Facebook Web Summitu, kde jsou veškeré informace, přednášky a workshopy ke zhlédnutí. My se zaměříme na informace z oblasti online marketingu, dalšího vývoje SEO a nepřeberného množství nového softwaru a nástrojů. A je na co se těšit.

Web Summit v číslech:

  • 65 000 návštěvníků
  • 1 200 speakerů
  • 2 600 novinářů
  • 170 zapojených zemí
  • 1 000+ start upů
Lukáš Bryksa
obchodní ředitel
ZPĚT Chci Obchodní dovednosti
Lukáš Bryksa
obchodní ředitel email: lukas.bryksa@impnet.cz

Lukáš stál v roce 2009 u zrodu firmy. Často pracuje dlouho do noci nebo i o víkendech. Záleží mu totiž na vaší spokojenosti. Chce, abyste byli spokojení pořád. A ne jenom 40 hodin za týden.

Co dalšího píšu?


Přechod na https neodkládejte. Nabídněte zákazníkům bezpečnost

11.10.2016 | Lukáš Bryksa
Přemýšlíte, jaké výhody by získal váš web přechodem z protokolu http na zabezpečený protokol https? Ačkoliv nejsilnějším benefitem je samozřejmě zabezpečení ochrany dat, dle vyjádření Googlu má protokol https také drobný vliv na zlepšení pozice ve vyhledávání a nabídne vám více informací o návštěvnících.

SLUSH 2017: Evropské IT na vrcholu

04.12.2017 | Lukáš Bryksa
Letos se konal již 6. ročník celosvětově uznávané konference SLUSH zaměřené na ty nejlepší Start-upy společně s potenciálními investory. Na konferenci jsme se vydali i my s naším projektem Mentem.cz, abychom si vyslechli pár zajímavých přednášek z oboru.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů