Náš blog

kategorie blogu

SLUSH 2017: Evropské IT na vrcholu

04.12.2017 | Lukáš Bryksa

Letos se konal již 6. ročník celosvětově uznávané konference SLUSH zaměřené na ty nejlepší Start-upy společně s potenciálními investory. Na konferenci jsme se vydali i my s naším projektem Mentem.cz, abychom si vyslechli pár zajímavých přednášek z oboru.

Na dvoudenní konferenci Slush 2017 se sešlo 17 500 návštěvníků, 2500 start-upových projektů a firem a 1200 investorů. Většina přednášek byla zajímavá a nabitá informacemi, nejvíce nás však zaujala přednáška Toma Wehmeirea, hlavy výzkumu ve společnosti Atomico, která se soustředí na nové technologie pro transformaci trhu.


Wehmeier mluvil o IT v Evropě, o tom, že na starém kontinentě je na svém vrcholu. Podle aktuální studie společnosti Atomico, investorské skupiny v oblasti IT stav, který nyní panuje v Evropě, nenajdeme nikde jinde na světě. V roce 2016 se tak v oblasti investic do společností a start-upů pocházejících z Evropy vložilo více než 19 miliard a to s rychlejší návratností než u obdobných technologických projektů v USA. A to hned 4x větší.

Evropa vede v počtu odborníků

Co je také nesmírně zajímavé, je fakt, že Evropa má navrch i v zázemí odborníků, kteří v oblasti IT pracují. V Evropě je aktuálně cca 5,5 milionu profesionálních programátorů a vývojářů, v USA zhruba o milion méně. Ostatní kontinenty pak logicky zaostávají ještě ve větším odstupu.

To znamená, že i vyhlídky pro IT společnosti v budoucnu jsou velmi dobré a  jejich cílení budou nadále více a více právě v Evropě. To také předpovídá ředitel výzkumu Atomico, pokračující evropský rozvoj a zvyšující se investice, přičemž v roce 2018 očekává dosažení další významné mety a to 20 miliard euro investovaných do technologických firem v roce 2018. Důležité pro další rozvoj bude pak zaměření se více na střední a východní Evropu, kde se stále skrývá veliký potenciál.

Pokud vás toto téma zajímavá, více informací najdete na: 2017.stateofeuropeantech.com

Lukáš Bryksa
obchodní ředitel
ZPĚT Chci Obchodní dovednosti
Lukáš Bryksa
obchodní ředitel email: lukas.bryksa@impnet.cz

Lukáš stál v roce 2009 u zrodu firmy. Často pracuje dlouho do noci nebo i o víkendech. Záleží mu totiž na vaší spokojenosti. Chce, abyste byli spokojení pořád. A ne jenom 40 hodin za týden.

Co dalšího píšu?


Blíží se kreativní vouchery II: Příležitost vyzkoušet si spolupráci s kreativci

30.01.2024 | Lukáš Bryksa
Ve světě podnikání existují chvíle, kdy potřebujeme osvěžit naši firemní vizáž, přiblížit se zákazníkům novým a inovativním způsobem nebo prostě jen posunout vlastní prezentaci na vyšší úroveň. Pro malé a střední podniky se právě teď naskýtá skvělá příležitost v podobě – programu kreativních voucherů. V tomto článku vám ukážeme, o co jde a kdo a jak o ně může požádat?

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů