Náš blog

kategorie blogu

Jak jsme zjednodušili práci společnosti Lindab díky PWA

Společnost Lindab dlouhodobě toužil dát svým partnerům podrobná data o svých produktech v přehledné digitální formě. Dnes vám ukážeme, jak náš technický tým vyvinul a implementoval PWA aplikaci na míru pro Lindab, což přineslo zásadní změny v komunikaci se zákazníky a partnery.

Pro Lindab se otevřela nová éra komunikace v digitálním světě. Díky progresivním webovým aplikacím (PWA), které spojují sílu webových stránek s funkcionalitou mobilních aplikací. Jak to celé funguje jsme ostatně psali již zde.

Analýza potřeb a plánování

Prvním krokem bylo detailní konzultování s týmem Lindab, abychom získali hluboké porozumění jejich potřebám a cílům. Zjistili jsme, že většina zákazníků hledá přístup do katalogů, parametry produktů a návody, případně chce kontakt na klíčového partnera Lindabu v dané lokalitě. S tím jsme dokázali definovat strategický plán pro vývoj PWA aplikace, který zahrnoval:

  • Identifikaci klíčových funkcionalit a služeb, které by měla aplikace obsahovat.
  • Stanovení cílové platformy, zahrnující jak Android, tak iOS.
  • Navržení uživatelského rozhraní, které by bylo intuitivní a efektivní pro partnery Lindab.
  • Zajištění zdrojových informací na webu.

Vývoj PWA aplikace

Vývoj PWA aplikace je komplexní nejen z technického hlediska, ale především kvůli zajištění dat na webu, na jehož základě aplikace běží a také zpracování uživatelského prostředí. Použili jsme moderní webové technologie, včetně Progressive Web App Framework, aby byla aplikace rychlá a spolehlivá.

Integrace do existujícího systému Lindab byla provedena tak, aby zákazníci a partneři měli aktuální a relevantní informace. Aplikaci jsme vyvinuli s ohledem na responzivní design, což znamená, že je plně přizpůsobitelná na různých zařízeních.

Nakonec jsme přidali také možnost přidávat hodnocení a fotografie. Lindab díky tomu získává ověřenou a rychlou zpětnou vazbu. Aplikace také nabízí referenční mapu, která umožňuje zákazníkům najít realizace v okolí, které mohou posloužit jako inspirace, či reference.


Přehled produktů v aplikaci.

Testování a optimalizace

Po dokončení vývoje jsme pečlivě testovali aplikaci, abychom zjistili, zda všechny funkce fungují tak, jak mají. Zpětná vazba od testovacího týmu a od Lindab byla klíčovým prvkem v procesu optimalizace. Identifikovali jsme a odstranili všechny chyby a nedostatky a zlepšili jsme rychlost a výkon aplikace.


Náhled aplikace v mobilním zařízení.

A jak dál?

Po úspěšném testování byla aplikace implementována a spuštěna. Následovalo školení zaměstnanců Lindab, jak tuto aplikaci efektivně využívat a aktualizovat. Výsledek naší práce byl úspěšný. Aplikace byla spuštěna na Android i iOS platformách a přinesla Lindab mnoho výhod:

  • Partneři mají přístup k aktuálním katalogům a produktovým informacím.
  • Přidávání referencí a kontaktování lokálních partnerů je rychlé a snadné.
  • Zákazníci mohou rychle a jednoduše najít kvalifikované montážní experty v jejich okolí.


Náhled kontaktů v aplikaci.

Celý proces vývoje a implementace PWA aplikace pro Lindab byl úspěšným příkladem toho, jak moderní technologie mohou transformovat způsob, jakým společnosti komunikují se svými partnery a zákazníky. Společnost Lindab získala díky inovativní PWA aplikaci výraznou konkurenční výhodu.

Podívejte se jak vypadá aplikace Lindab:

I vy můžete posunout své podnikání pomocí PWA aplikace. Nechte si ji od nás vytvořit.

Technické oddělení
programátor
ZPĚT Chci PWA aplikaci
Technické oddělení
programátor email: podpora@impnet.cz

Co dalšího píšu?


Jak si vytvořit API klíč pro Google mapy?

21.11.2018 | Technické oddělení
Využíváte na svém webu funkci Google Map? Máte vloženou mapku v kontaktech nebo obecně používáte funkci mapky na webu pro rozšíření obsahu? Pak asi víte, že na začátku května došlo ke změně v Google mapách. Přístup k datům map přes API je nyní o trochu složitější. Ale jen o trochu.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů