Náš blog

kategorie blogu

Na co se připravit v marketingu v roce 2024?

03.01.2024 | Alena Bradáčová

V dnešním rychle se měnícím světě marketingu je nezbytné držet krok s nejnovějšími trendy, aby kampaně a celková marketingová strategie našich klientů byly úspěšné. Podle nedávné zprávy od VidenGlobe, přední marketingové analytické agentury, přinese rok 2024 dosud nevídané příležitosti a výzvy. Pojďme se podívat na klíčové trendy, které budou v novém roce proměňovat svět marketingu.

Umělá inteligence ve středu pozornosti

Umělá inteligence (AI) už více jak rok formuje marketingový svět zásadním způsobem. Využití AI v marketingových kampaních zvyšuje efektivitu, zlepšuje zákaznickou spokojenost a podporuje růst podnikání. Není však v žádném případě samospásná a je potřeba s ní umět pracovat.

Zvláštní pozornost si zaslouží konverzační marketing a AI řízené zákaznické interakce. V roce 2024 bude tento trend ještě výraznější. Chatboty a virtuální asistenti, pohánění umělou inteligencí, nabízejí spotřebitelům okamžité řešení a personalizovaný zážitek, což vede k lepšímu uživatelskému zážitku, spokojenosti a v konečném důsledku k vyšším konverzím. Nenechte si ujít příležitost začlenit AI do vaší strategie, například prostřednictvím live chatu na vašem webu. K tomu můžete využít našeho partnerství se společností SmartSupp, která vytvořila chatboty pro více než 4600 českých e-shopů a více jak 100 000 webům a e-shopům celosvětově.

Virtuální a rozšířená realita překračují hranice

Virtuální a rozšířená realita (VR a AR) postupně stírají rozdíly mezi digitálním světem a fyzickou realitou, čímž se otevírají nové možnosti pro interakci se zákazníky. A to není jen výsadou velkých značek. Příkladem může být Alza, která využívá VR pro virtuální prohlídky a umožňuje zákazníkům zjistit, jak se produkt vejde do jejich prostoru.

UGC obsah – hlas uživatelů

UGC (user-generated content) obsah se stává stále oblíbenějším, neboť spotřebitelé dávají přednost autentičnosti. V roce 2024 budou značky, které tento obsah využívají, považovány za důvěryhodnější. Je důležité najít způsoby, jak zapojit vaše uživatele a podporovat vytváření UGC, nejen prostřednictvím fotosoutěží či email marketingu, ale například tvorbou reels na Instagramu.

Ultra personalizovaný obsah

Personalizace kráčí dál i v roce 2024. Zákazníci očekávají na míru šité zážitky na každém kroku své cesty – od počátečního povědomí až po samotný nákup. Využitím dat z různých touchpoints mohou značky vytvářet hyperpersonalizované marketingové strategie, které efektivně najdou potenciální kupce a přemění je v zákazníky. Kvalitní PPC kampaně a SEO bude v tomto ohledu nepostradatelným parťákem.

Video obsah na vzestupu

Video obsah, zejména ve formátu krátkých videí na platformách TikTok, YouTube Shorts a Instagram reels, neustále nabírá na popularitě. Je důležité využívat video obsah nejen pro reklamu, ale i pro vzdělávání a sdílení příběhů značky, což přináší autentičtější a efektivnější způsob, jak oslovit cílové publikum.

Tyto trendy jsou předzvěstí roku 2024, který nabídne mnoho příležitostí pro inovace a růst v oblasti marketingu. Je dobré se nad nimi zamyslet a připravit změny strategie, které zajistí, že budete stále v kurzu.

Alena Bradáčová
marketingová manažerka
ZPĚT Chci s vámi nastartovat marketing
Alena Bradáčová
marketingová manažerka email: alena.bradacova@impnet.cz

Alena má u nás pod palcem projektové řízení marketingových projektů. Stará se, aby projekty šlapaly podle požadavků klienta a byly plněny v domluvených termínech. Zároveň dbá na to, aby se klienti marketingově rozvíjeli. Energii dobíjí sportem a procházkami se svými psy.

Co dalšího píšu?


České e-commerce a marketingové konference 2024 aneb kde hledat v letošním roce inspiraci a příležit

07.02.2024 | Alena Bradáčová
Česká republika se v roce 2024 stane dějištěm několika e-commerce a marketingových konferencí. Tyto události představují nejen významnou platformu pro odborníky v oboru, ale také poskytují jedinečnou příležitost pro malé a střední podniky k získání nových znalostí, kontaktů a inspirace. Vybrali jsme pro vás přehled několika nejzajímavějších akcí, které byste si v letošním roce neměli nechat ujít.

Trendy a aktuality v digitálním marketingu 2023

16.02.2023 | Alena Bradáčová
Digitální marketing je jedno z nejrychleji postupujících odvětví, co se týče rozvoje. Každý rok se mění, rozvíjí a aktualizuje, proto je třeba s tím držet krok. Jaké marketingové trendy nám odborníci prognostikují pro letošní rok?

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů