Náš blog

kategorie blogu

Aktuální trendy – síla konfigurace na vašem webu

21.02.2022 | Lukáš Bryksa

Covid změnil mnohé a v online světě tomu není jinak. Abyste se mohli lépe přiblížit zákazníkům a umožnili jim udělat si lepší představu o vašich produktech, máte možnost tvorby autentických 3D modelů. Na to často navazuje konfigurace produktů či poptávka služeb, která by měla být co nejpřesnější, intuitivní a uživatelsky přívětivá.

Prezentace produktů v rámci konfigurace

Hlad po informacích je v dnešní době veliký. Lidé často chtějí informace hned a nechtějí na ně čekat byť jen jediný den. Obecný poptávkový formulář tedy jejich potřebu nenasytí a vám tak utíkají zisky. Je proto dobré se zamyslet nad možností prezentace svých produktů v rámci konfigurace.

Ta může být formou interaktivní 3D prezentace výrobků s následným výpočtem ceny na míru podle zadaných parametrů. Takováto konfigurace nabídne vašim zákazníkům lepší představu o výrobku, který kupují a navíc mají ihned všechny informace na jednom místě. Po nakonfigurování výrobku přesně podle jejich představ můžou následně poslat poptávku, aniž by s vámi museli vůbec komunikovat.

Nemusí se jednat pouze o grafické zpracování výrobku, možnost je využít také jednoduchý interaktivní formulář, kdy se na pozadí vypočítává cena dle zadaných parametrů. Po vyplnění takového formuláře pak může zákazník produkt rovnou poptat nebo objednat.

Předběhněte konkurenci

Pro vás je pak výhodou těchto konfigurací možnost editace v administraci konfigurátoru. Často si můžete pomocí vzorečků a ceníků zadat konkrétní údaje, kterými chcete ovlivnit jak výpočet ceny, tak samotné chování konfigurace.

Investice se vám každopádně velmi rychle vrátí na vyšším počtu poptávek. Cena konfigurace se navíc nepohybuje ve stovkách, ale spíše desítkách tisíc. Nejenže zákazníkům nabídnete něco, co konkurence nemá, ale zároveň jim výrazně usnadníte rozhodovací proces a umožníte jim lépe si představit produkt, který si kupují.

Ukázky konfigurátorů:

  • 3D konfigurace pergol

  • 3D konfigurace místnosti

  • Jednoduchá konfigurace strojů
  • Konfigurace elektrocentrál MEDVED: (button Konfigurátor)

  • PŘIPRAVUJEME: Konfigurace lamel bazénu formou formuláře
Lukáš Bryksa
obchodní ředitel
ZPĚT Chci také konfigurátor na svůj web
Lukáš Bryksa
obchodní ředitel email: lukas.bryksa@impnet.cz

Lukáš stál v roce 2009 u zrodu firmy. Často pracuje dlouho do noci nebo i o víkendech. Záleží mu totiž na vaší spokojenosti. Chce, abyste byli spokojení pořád. A ne jenom 40 hodin za týden.

Co dalšího píšu?


V čem je užitečný obchodní trychtýř?

18.12.2023 | Lukáš Bryksa
Pojďme se blíže podívat na obchodní trychtýř, klíčový nástroj pro každého manažera a podnikatele v oblasti cílení obchodních příležitostí. Nejen že pomáhá lépe porozumět zákazníkům, ale také vede ke zvýšení efektivity.

E-commerce Expo Prague pohledem Lukáše Bryksy

02.02.2018 | Lukáš Bryksa
Předposlední lednový den se v pražských Letňanech uskutečnil první ročník veletrhu a konference E-commerce Expo Prague, který jsme si nemohli nechat ujít. Přinášíme vám první dojmy z prezentovaných novinek a načerpaných informací.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů