Náš blog

kategorie blogu

Případová studie: Google PMax pro apartmány na jižní Moravě

01.06.2023 | Jana Sýkorová

Pro našeho klienta, který se dlouhodobě věnuje pronájmu rekreačních zařízení a apartmánů, jsme nastavili úspěšnou reklamní kampaň v Google Performance Max pro jejich nový projekt na jižní Moravě.

Klient zrekonstruoval historický dům s klenbami a velkým habánským sklepem v malebné obci Pouzdřany na jižní Moravě. Nabízí zde stylové ubytování, útulný vinný sklípek nebo vířivku a saunu. Apartmány s kapacitou až 60 osob jsou místem relaxace pro rodinu s dětmi, ale také ideální volbou pro pořádání svateb, firemních výjezdů či oslav. Cílem kampaně bylo zvýšit povědomí o tomto krásném místě a zvednout návštěvnost a odesílání poptávkových formulářů.

Nejprve jsme identifikovali cílové skupiny a udělali analýzu klíčových slov. Následně jsme na tomto základě vytvořili obsahové kampaně, které se zaměřovaly na nabídku ubytování v apartmánech a degustaci vína v místním vinném sklepě.

Spuštění Google PMax kampaní

S pomocí Google Performance Max jsme pak zacílili reklamy na vytvořené cílové skupiny. Konkrétně to byli například turisté, kteří hledají ubytování v oblasti Jižní Moravy nebo lidé, kteří se zajímají o víno a vinařství. Díky využití umělé inteligence a strojového učení byly reklamy optimalizovány pro co nejlepší výkon a vyšší konverzní poměr.

Výsledky naší kampaně byly velmi pozitivní. Během tří měsíců se nám podařilo zvýšit návštěvnost webu o 119 % a přitom míra okamžitého opuštění klesla o 13 % na úžasný výsledek 55 %. Kromě toho jsme zaznamenali i zvýšení povědomí o této firmě, což se projevilo i v pozitivních recenzích na sociálních sítích a dalších webových platformách (například booking.com). Optimalizací kampaně v Google Performance Max jsme dosáhli výrazného nárůstu poptávek o ubytování prostřednictvím odeslaných formulářů.

Shrnutí

Celkově se nám podařilo pro klienta vytvořit velmi úspěšnou kampaň v Google Performance Max, která přinesla vysokou návštěvnost webu, zvýšila prodeje a zvýšila povědomí o této malé rodinné firmě. Od té doby nadále sledujeme a výkon kampaní a optimalizujeme dle potřeb.

Jana Sýkorová
PPC specialista
ZPĚT Chci pomoci s kampaněmi
Jana Sýkorová
PPC specialista email: jana.sykorova@impnet.cz

Jana má u nás na starost PPC kampaně. PPC je pro ni údajně víc zábava než práce. Věří v tvrzení, že co dáváme, to se nám vrací a v pracovním i osobním životě je proto velmi upřímná a spravedlivá. Je velkým milovníkem koček a volný čas tráví nejradši se svými dcerami, vysokohorskou turistikou, otužováním, u piva, hudby a četby.

Co dalšího píšu?


Jak neutopit statisíce v placených reklamách aneb 5 praktických tipů pro efektivní online marketing

07.09.2023 | Jana Sýkorová
Vstoupit do světa placených reklam se občas může zdát jako riskantní krok do neznáma. Než dosáhnete požadovaných výsledků, můžete bez správného vedení a rad odborníků snadno přijít o značné finanční prostředky. Nepropadejte reklamní mánii a investujte do reklam efektivně! Tento článek vám nabízí 5 rad a typů, jak vést úspěšnou reklamní kampaň.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů