Náš blog

kategorie blogu

Jak si vytvořit API klíč pro Google mapy?

Využíváte na svém webu funkci Google Map? Máte vloženou mapku v kontaktech nebo obecně používáte funkci mapky na webu pro rozšíření obsahu? Pak asi víte, že na začátku května došlo ke změně v Google mapách. Přístup k datům map přes API je nyní o trochu složitější. Ale jen o trochu.

Využívání Google mapy je nyní zpoplatněno. Ale nelekejte se. Dost pravděpodobně to pro vás nic moc neznamená a stále budete moci využívat data zdarma. Google vám totiž pro čerpání zobrazení map dá každý měsíc 200$. Pro menší weby toto bude bohatě stačit.


Pro to, aby vaše mapa dále fungovala, budete potřebovat tzv. API klíč. Je to něco jako unikátní ID vaší mapy (nebo map). Podívejte se v našem videu na to, jak tento API klíč pro vaše Google Mapy získáte.




Technické oddělení
programátor
ZPĚT Chci pomoci a API klíčem
Technické oddělení
programátor email: podpora@impnet.cz

Co dalšího píšu?


Responzivní vs. adaptivní design - který je lepší?

02.08.2021 | Technické oddělení
Nástup tabletů a chytrých telefonů otřásl pravidly webového designu a internet se musel náhle přizpůsobit různým variantám a velikostem displejů, mimo jiné i pomocí responsivních a adaptivních web designů. Zajímá vás, jaký je v nich rozdíl, co mají společného, a hlavně jaké řešení je lepší?

Redakční systém Brave CMS a informační systémy ABRA

24.01.2024 | Technické oddělení
Vstoupit do světa efektivní správy webu či e-shopu není vždy jednoduché. Spojení moderního redakčního systému s informačními systémy od ABRA Software je však dobrým krokem směrem k bezproblémovému řízení firemních procesů. S naším redakčním systémem Brave CMS je to hračka.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů