Náš blog

kategorie blogu

Microsoft Exchange vs. klasický mailhosting

28.01.2022 | Petr Zaoral

Ve světě jedniček a nul je jen málo věcí zadarmo. To, co se tak tváří, je většinou vykoupeno soukromím, nespolehlivostí nebo reklamou. Jaký je hlavní rozdíl mezi freemailovými řešeními, komerčními e-mailovými schránkami a mailhostingem přes Microsoft Exchange? A jakou variantu zvolit pro své podnikání? Odpověď přinášíme v našem článku.

Od freemailových řešení raději ruce pryč

Pomalu se daří přesvědčovat podnikatele a firmy, aby pro svůj business nepoužívali freemailová řešení. Jejich největšími mínusy jsou nedůvěryhodnost, nespolehlivost a amaterismus, což jsou všechno argumenty, proč byste své podnikání měli od těchto bezplatných služeb držet co nejdál.

Alternativou může být klasická komerční e-mailová schránka, která většinou stojí pár korun ročně. Je možné ji provozovat na vlastní doméně a ve spojení s e-mailovým klientem (počítačovým programem) funguje do jisté míry spolehlivě. Proč ale ten drobný pesimismus?

Již mnohokrát jsme poznali, že za kvalitu se platí a v IT to platí dvojnásob. Pokud chceme e-mail opravdu kvalitní, rychlý a hlavně pro velké množství e-mailů, doporučujeme se poohlédnout jinde. Klasické schránky většinou nabízí jen nevalné webové prostředí, při větším počtu e-mailů jsou pomalé a e-mailový klient s protokolem POP3 nebo IMAP se v hromadě zpráv ztrácí. Zkrátka – na drobnou korespondenci mohou být vhodné, ale pro desítky až stovky e-mailů denně nikoliv.

Microsoft Exchange = profesionální produkt pro profesionální podnikání

Vhodnějším řešením je například Microsoft Exchange. Tento profesionální produkt jen těžko bude hledat konkurenci a ve spojení se svým vlastním Microsoft Outlookem je dílo perfektní. Kromě spolehlivosti a rychlosti je možné využít i sdílené kalendáře a kontakty.

Webové prostředí ve stylu Outlooku vám navíc umožňuje úplně se oprostit od instalované aplikace a zůstat pouze online. Pokud Microsoft něco umí, tak je to e-mailové řešení, které sice není zadarmo, ale ušetří vám spoustu času a nervů. Jejich poštovní protokol zkrátka funguje. Chcete si od nás nechat spravovat mailhosting přes Microsoft Exchange? Dejte nám vědět! Společně se určitě dohodneme na ideálním řešení přímo pro vás.

Petr Zaoral
IT bezpečnost
ZPĚT Chci Microsoft Exchange
Petr Zaoral
IT bezpečnost email: petr.zaoral@impnet.cz

Petr se v oboru internetové bezpečnosti pohybuje už přes 10 let a za tu dobu pomohl zachránit tisíce zavirovaných dat. Nyní se stará o počítačovou bezpečnost také u nás, v IMP net.

Co dalšího píšu?


Jak odhalit podvodný e-mail?

07.11.2019 | Petr Zaoral
Není snad uživatele internetu, který by se nesetkal s e-maily nabízejícími nekončící noční vášeň, nebo zaručené investice. Podle statistik je více než 80 % veškeré komunikace nevyžádaná reklama, nebo chcete-li SPAM. Ovšem existují i zákeřnější zprávy. Jak je rozpoznat?

Proč nasadit SSL certifikát?

07.02.2020 | Petr Zaoral
Věřím, že běžnému uživateli jde ze všech bezpečnostních pravidel už hlava kolem. Na co všechno musíme myslet, když pouštíme počítač, webový prohlížeč nebo e-mailového klienta?

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů