Náš blog

kategorie blogu

Trendy a aktuality v digitálním marketingu 2023

16.02.2023 | Alena Bradáčová

Digitální marketing je jedno z nejrychleji postupujících odvětví, co se týče rozvoje. Každý rok se mění, rozvíjí a aktualizuje, proto je třeba s tím držet krok. Jaké marketingové trendy nám odborníci prognostikují pro letošní rok?

Personalizace obsahu

Stále více firem bude využívat umělou inteligenci a strojové učení k personalizaci obsahu pro své zákazníky. To zahrnuje personalizaci nabídek, doporučení produktů, e-mailových kampaní a dalších forem marketingu.

Video obsah

Video obsah se stává stále populárnějším a očekává se, že i tento trend bude pokračovat v roce 2023. Firmy budou investovat více do tvorby kvalitního video obsahu, včetně živých streamů a interaktivních videí. Nebudete k tomu ani potřebovat top vybavení, postačí kvalitní mobilní telefon, kreativní mysl a super video může být na světě. Statistiky totiž mluví za vše. Téměř 80 % uživatelů potvrdilo, že po shlédnutí produktového videa byli přesvědčeni o koupi produktu či využití nabízené služby.

Nárůst prodeje na sociálních sítích

Prodej v rámci sociálních sítí se stává stále důležitějším prodejním kanálem a očekává se, že toto téma bude v roce 2023 ještě výrazněji diskutováno. Firmy budou využívat různé platformy sociálních médií k prodeji produktů a zákazníci budou moci nákupy uskutečnit pohodlně přímo ze svých účtů právě na těchto platformách.

Nárůst využití umělé inteligence v marketingu

Umělá inteligence bude hrát stále důležitější roli v oblasti marketingu a pomáhat firmám v lepším pochopení chování zákazníků a optimalizaci reklamních kampaní. Umělá inteligence v rámci marketingu dokáže sbírat spotřebitelská data, analyzovat je a spárovat s uživatelskými informacemi a demografickými údaji. To nám markeťákům následně pomůže zase o trochu lépe definovat cílové skupiny a jejich potřeby či představy.

Využití nových technologií

Dalším trendem pro rok 2023 bude využití nových technologií jako je rozšířená a virtuální realita, chatbots a další interaktivní prvky. Firmy budou využívat tyto technologie k posílení interakce se zákazníky a vylepšení uživatelské zkušenosti.

Zvýšení důrazu na ochranu osobních údajů

S narůstající obavou z ochrany osobních údajů se očekává, že společnosti budou více dbát na ochranu osobních dat a transparentnost ve svých postupech. Očekává se, že zákazníci budou stále více preferovat firmy, které se budou aktivně snažit chránit jejich soukromí.

Opět to tedy vypadá, že se v rámci rozvoje máme v marketingovém světě na co těšit. Teď už je jen na vás, jestli se zaměříte se na využití letošních novinek nebo raději budete věřit zavedeným klasikám.

Alena Bradáčová
marketingová manažerka
ZPĚT Chci pomoci s marketingem
Alena Bradáčová
marketingová manažerka email: alena.bradacova@impnet.cz

Alena má u nás pod palcem projektové řízení marketingových projektů. Stará se, aby projekty šlapaly podle požadavků klienta a byly plněny v domluvených termínech. Zároveň dbá na to, aby se klienti marketingově rozvíjeli. Energii dobíjí sportem a procházkami se svými psy.

Co dalšího píšu?


AI a její efektivní využití v marketingu

04.04.2023 | Alena Bradáčová
AI a marketing jsou dvě sice odlišné oblasti, nicméně při správném a efektivním využití mohou krásně spolupracovat. Umělá inteligence může být v marketingu využívána k mnoha činnostem. Mezi ně můžeme řadit například vylepšení cílení reklam, zlepšení personalizace obsahu, predikci chování zákazníků nebo třeba automatizaci procesů v marketingu.

České e-commerce a marketingové konference 2024 aneb kde hledat v letošním roce inspiraci a příležit

07.02.2024 | Alena Bradáčová
Česká republika se v roce 2024 stane dějištěm několika e-commerce a marketingových konferencí. Tyto události představují nejen významnou platformu pro odborníky v oboru, ale také poskytují jedinečnou příležitost pro malé a střední podniky k získání nových znalostí, kontaktů a inspirace. Vybrali jsme pro vás přehled několika nejzajímavějších akcí, které byste si v letošním roce neměli nechat ujít.

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů