Náš blog

kategorie blogu

Případová studie: Americká St. Mark’s School má díky nám robustní webové řešení

24.06.2022 | Lukáš Bryksa

Od našeho amerického partnera ONET Web, se kterým spolupracujeme už téměř deset let a každoročně pro něj vytváříme kolem desítky projektů, jsme získali zakázku, abychom coby subdodavatel vyvinuli komplexní webové řešení pro základní a střední školu St. Mark’s School v texaském El Pasu.

Škola dříve využívala řadu různých aplikací a systémů – jeden pro rezervaci obědů, další pro placení školného, a ještě jiný pro registraci dětí na školní akce a výlety. Naším úkolem bylo všechny tyto systémy sjednotit do jednoho. V dubnu 2018 jsme projekt po roce příprav zdárně spustili. Co se nám podařilo a na co všechno bylo při tvorbě potřeba myslet?

Vše na jednom místě

Ze školy jsme dostali podklady – analýzy zadání, strukturu stávajícího webu apod. a pustili jsme se do práce. Vytvořili jsme nový wireframe a připravili kompletní frontendovou grafiku stránek i podstránek. Zároveň jsme vytvořili vzorové stránky naplněné obsahem, podle kterých poté škola postupovala při plnění webu vlastními texty. Web školy je postaven na našem redakčním systému, který jsme ale od základů předělali tak, aby zvenku stránky působily jako běžná webová stránka s redakčním systémem, ovšem v pozadí toho běžel robustní systém ovládající veškeré aktivity školy.

Školní systém má nyní několik úrovní přihlášení dle udělených práv – od studenta přes učitele až po rodiče. Každý z těchto subjektů má v systému k dispozici jiné funkce – student například vidí podklady pro domácí úkoly, rodič má přístup ke známkám a evidenci školného, může skrz systém zadávat a platit obědy nebo přihlašovat dítě na různé školní akce a výlety.

V rámci systému běží také e-shop se školním merchem, jako jsou úbory na tělocvik, sportovní vybavení, školní mikiny a trička atp.


Ukázka webu St. Mark's School

Napojení na platební brány? Žádný problém!

Dále bylo třeba vyřešit, jak technicky zajistit přístup k platebním bránám, které se od těch českých v mnoha ohledech liší. Rozhodli jsme se školní systém propojit s platební bránou Paypal a Stripe, která uživateli umožňuje opakované platby – rodič tak může například nastavit pravidelné platby za obědy či školné. Dbali jsme primárně na to, aby byl celý proces co nejvíce uživatelsky přívětivý a zautomatizovaný.

Spuštěním webu to u nás nekončí

Od doby, kdy jsme v dubnu 2018 školní web spustili, pokračujeme se St. Mark’s School ve spolupráci. Pravidelně jim děláme updaty a doplnění vývoje redakčního systému a přidáváme nové funkce dle požadavků správců. V rámci rozvoje uvažujeme o vývoji mobilní aplikace pro rodiče a studenty, aby měli ke školnímu systému vždy snadný přístup.

Lukáš Bryksa
obchodní ředitel
ZPĚT Chci web na míru
Lukáš Bryksa
obchodní ředitel email: lukas.bryksa@impnet.cz

Lukáš stál v roce 2009 u zrodu firmy. Často pracuje dlouho do noci nebo i o víkendech. Záleží mu totiž na vaší spokojenosti. Chce, abyste byli spokojení pořád. A ne jenom 40 hodin za týden.

Co dalšího píšu?


Případová studie: Vyvinuli jsme mobilní aplikaci pro jedničku na trhu se stínicí technikou

12.01.2022 | Lukáš Bryksa
V létě minulého roku jsme stáli před výzvou – náš klient Isotra, jeden z největších výrobců stínicí techniky na českém trhu, nás požádal, abychom pro něj vyvinuli mobilní aplikaci určenou pro konfiguraci bioklimatické samonosné pergoly Artosi. Po několika měsících vývoje a následného vylaďování detailů je aplikace na světě a je nyní ke stažení v Google Play a brzy i v App Store. Jak jsme postupovali a co plánujeme pro příště?

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů